youtube logo o    facebook logo o    blogspot logo o   black social icon circle   kairos

Foodprint: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2023

Foodprint 2023Στο ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Foodprint.

Ημερομηνία: Από: 14-9-2023 Εως: 29-10-2023
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00 - 22:00

Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από τις φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής και διατροφής. Αυτή η διατροφή έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως στοιχείο Άυλης Κληρονομιάς της ανθρωπότητας λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της. Βασισμένη στη λιτότητα, το μοίρασμα και την εποχικότητα, παρέχει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, η σπατάλη τροφίμων και η κλιματική αλλαγή.

Οι φωτογραφίες των Johann Clausen, Elena Heatherwick, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll αποτυπώνουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα, ενώ παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήρια φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις μαγειρικής. Η έκθεση στο ΕΜΣΤ είναι μέρος μια ευρωπαϊκής περιοδείας που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Κροατία και την Αλβανία.

Η έκθεση συνοδεύεται επίσης από το ντοκιμαντέρ ‘Το Τέλειο Γεύμα’ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, το οποίο αποκαλύπτει πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου και μας προστατεύει από την παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καρκίνο και τη γήρανση του εγκεφάλου, αλλά και πώς μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το Fοοdprint είναι μια παραγωγή της Anemon σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Goethe, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα Μουσεία της Μπρέσια της Ιταλίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, σε συνεργασία με το ΕΜΣΤ Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO ενώ δημιουργήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος Creative Europe της ΕE.

Θα φιλοξενηθεί στο Μεσοπάτωμα του Μουσείου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Πέντε Ευρωπαίοι φωτογράφοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κροατία και την Κύπρο, καταγράφοντας τις δραματικά αντίθετες όψεις της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα, από απομονωμένα ψαροχώρια μέχρι σύγχρονες σχολές μαγειρικής. Διερεύνησαν ποικίλα θέματα όπως η βιωσιμότητα, η ταυτότητα, η οικογένεια, η κοινότητα, η μαγειρική, η γεωργία, η υγεία και η δημιουργικότητα. Οι εικόνες ενθαρρύνουν το κοινό να συνδεθεί με το παρελθόν της Μεσογείου, η οποία αν και σημαδεύτηκε από τη φτώχεια και την πείνα, δημιούργησε μια από τις πιο υγιεινές και βιώσιμες διατροφικές παραδόσεις στον κόσμο.

H Αγγλίδα φωτογράφος Elena Heatherwick ταξίδεψε στο νησί της Κρήτης για να διερευνήσει το θέμα της γαστρονομικής κληρονομιάς. Πέρασε χρόνο με μια οικογένεια που διατηρεί μια μικρή ταβέρνα σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή. Τρεις γενιές συμμετέχουν στην παραγωγή προϊόντων, όπως τυρί και λαχανικά, ενώ παράλληλα συλλέγουν εποχιακά άγρια φυτά από τα βουνά.

O Γερμανός φωτογράφος Johann Clausen επισκέφθηκε την Κροατία και αποτύπωσε το τοπίο στην ανατολική ακτή της Αδριατικής Θάλασσας, εξερευνώντας οπτικά ένα από τα πιο βασικά συστατικά της μαγειρικής και της συντήρησης των τροφίμων: το αλάτι. Στην Κύπρο, φωτογράφισε μια φουτουριστική φάρμα εμπορευματοκιβωτίων όπου καλλιεργούνται φρέσκα χόρτα, προστατευμένα από τις ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες του νησιού, ενώ παράλληλα δημιούργησε μια σειρά από πορτρέτα φρούτων σε έναν εγκαταλελειμμένο οπωρώνα, αποκαλύπτοντας την ομορφιά τους με έναν διαχρονικό τρόπο.

Η Ελληνίδα φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου ταξίδεψε στο Μαρόκο και φωτογράφισε μια κοινότητα στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή Taounate. Μέσα από μια εποχιακή, φυτική διατροφή -καθώς το κρέας είναι πολύ ακριβό για να το προμηθευτούν- τα μέλη της κοινότητας διατηρούν στενή σχέση με το περιβάλλον τους, αγκαλιάζοντας ό,τι τους προσφέρει.

O Ολλανδός Chris de Bode ταξίδεψε στην Ισπανία, για να επικεντρωθεί στα οφέλη του μεσογειακού φαγητού για την υγεία. Εκεί, φωτογράφισε μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, οι οποίοι διεξάγουν μια από τις κορυφαίες μελέτες παγκοσμίως για τη μεσογειακή διατροφή, με την ονομασία PREDIMED+. Στην Ιταλία, ο Chris διερεύνησε τα θέματα της γαστρονομίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, μέσα από μια σειρά πορτρέτων μαθητών μαγειρικής στην πόλη Μπρέσια.

H Ισπανίδα Maria Contreras Coll επισκέφθηκε το πορτογαλικό νησί Culatra για να καταγράψει πώς η τοπική κοινότητα των συλλεκτών οστρακοειδών επηρεάζεται από τη ρύπανση, την άνοδο της θερμοκρασίας και την υπεραλίευση, αποκαλύπτωντας πώς η διαβίωσή τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως, πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου;

“To Τέλειο Γεύμα” (The Perfect Meal), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν «το τέλειο γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ – Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Walter Willett (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), Miguel Angel Martinez-Gonzalez (Πανεπιστήμιο της Ναβάρα), Cecilia Samieri και Mathilde Touvier (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

Το Τέλειο Γεύμα είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας και Κορέας, σε παραγωγή των Anemon Productions, Yuzu Productions, Abacus και Bassim Pictures. Πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή με το ΑRTE, την COSMOTE TV, την ΕΡΤ, το RTVE και το RTS και με την στήριξη των Creative Europe, EKOME, CNC, ΚΟCCA και Atsas, σε διανομή από First Hand Films.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μεσοπάτωμα του ΕΜΣΤ από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εργαστήρια, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Εγκαίνια της Έκθεσης
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου | Τοποθεσία: ΕΜΣΤ | Ώρα: 19:00 – 22:00
Τα εγκαίνια θα συνοδεύονται από κέρασμα στην ταράτσα του ΕΜΣΤ με γεύσεις από χώρες της Μεσογείου σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και τις Πρεσβείες του Μαρόκο και της Πορτογαλίας, τα καταστήματα Cibo Et Vino Deli και το Κελαρικό.
Συζήτηση με τη σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και την δημοσιογράφο Αναστασία Μίαρη | Γαστρονομική κληρονομιά και Μεσογειακή Διατροφή
16 Σεπτεμβρίου | Τοποθεσία: ΕΜΣΤ | Ώρα: 12:00 – 13:00
Πώς και πού μαθαίνουμε για τη γαστρονομική μας κληρονομιά; Ποια είναι η σημασία της διαγενεακής γνώσης και η σύνδεση μεταξύ φαγητού και μνήμης;
Η σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη μεγάλωσε στα Χανιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια δουλεύοντας στην οικογενειακή ταβέρνα. Τα μετέπειτα ταξίδια της και η εργασία της σε βραβευμένα εστιατόρια στο Λονδίνο, οδήγησαν στο βιβλίο μαγειρικής “Aegean”, το οποίο συνδυάζει τις ελληνικές γεύσεις με τη δική της σύγχρονη ματιά. Η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του Instagram account @matriarch eats, Αναστασία Μίαρη, κατά την διάρκεια των πολλών της ταξιδιών, ξεκίνησε μια προσπάθεια να συλλέξει συνταγές και ιστορίες από γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο της, “Grand Dishes”, εξυμνεί τη σοφία των γιαγιάδων, και στη νεότερη κυκλοφορία της, “γιαγια”, εξερευνά τις τοπικές συνταγές γιαγιάδες της Ελλάδας.
Πρεμιέρα Ντοκιμαντέρ | Το Τέλειο Γεύμα
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου | Τοποθεσία: Κινηματογράφος «ΔΑΝΑΟΣ», Λεωφ. Κηφισίας 109, 11524 | Ώρα: 20:00 | Διάρκεια 70’
Μετά από την προβολή θα ακολουθήσει Q&A με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Αλέξανδρο Μερκούρη, τη σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη, τον νευρολόγο Νικόλαο Σκαρμέα και τη διατροφολόγο Μαίρη Γιαννακούλια και γνωριμία-γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και επιλεγμένων κρασιών, σε συνεργασία με το Open Farm.
Εργαστήριο φωτογραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Cinemathesis
Κύκλος 2 Συναντήσεων 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου | Τοποθεσία: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Ώρα: 11:00-14:00
Για παιδιά και νέους, ηλικίας 10+ ετών.
Ποιες είναι οι πρώτες ύλες της Μεσογειακής Διατροφής; Τι μπορούμε να μάθουμε παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τις τροφές των Κυκλάδων; Το εργαστήριο χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στον οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και αφήνουν το δικό τους φωτογραφικό αποτύπωμα. Δημιουργούν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες με τρόφιμα, επιλέγοντας για παράδειγμα έναν καρπό, ένα βότανο, μια πρώτη ύλη που γνωρίζουν από τις καθημερινές τους διατροφικές συνήθειες. Στη συνέχεια, συνθέτουν την εικόνα τους, φωτίζουν, φωτογραφίζουν και μας λένε τη δική τους μεσογειακή ιστορία μέσα από ένα φωτογραφικό λεύκωμα ή μια ομαδική έκθεση.
Εργαστήριο φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
15, 17, 23 Σεπτεμβρίου | Τοποθεσία: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας & ΕΜΣΤ
Το Foodprint σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας καλεί νέους, ηλικίας 13-17 ετών, να συμμετέχουν σε τριήμερο φωτογραφικό εργαστήριο, υπό την καθοδήγηση της φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου. Με αφετηρία προσωπικές ιστορίες που αναδεικνύουν τη σημασία που έχει το φαγητό στην καθημερινότητά τους, οι συμμετέχοντες θα συνδέσουν τη φωτογραφία με τη διατροφή. Υπό την καθοδήγηση της φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν τεχνικές και εκφραστικοί κώδικες της φωτογραφικής γλώσσας, καθώς και μέθοδοι πειραματισμού που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αφήγημα γύρω από την ιδέα της διατροφής και τον άνθρωπο.
Διαγενεακό Εργαστήριο για τη Μεσογειακή Διατροφή
7, 11, 21, 25 Οκτωβρίου | Τοποθεσία: ΕΜΣΤ
Θεωρείτε την καθημερινή μας διατροφή κάτι σταθερό και αμετάβλητο στο χρόνο; Έχετε δει ποτέ τον παγωτατζή με το τρίκυκλο να πουλάει παγωτά στο δρόμο; Ο παππούς σας παραγγέλνει τα ψώνια του από το κινητό του; Πώς θα έμοιαζε ένας food influencer στο ‘60; Φοράτε κι εσείς τα “καλά σας” στα οικογενειακά τραπέζια σήμερα;
Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει σίγουρα πολύ, επαγγέλματα που γνώριζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας μοιάζουν άγνωστα στους/ις νέους/ες του σήμερα. Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο της ομάδας “Απουσία”, άτομα διαφορετικών γενεών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, βιώματα, γνώσεις και απόψεις γύρω από τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του τότε και του τώρα. Ελάτε να συζητήσουμε, να παίξουμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε.
Εργαστήρια Μαγειρικής για τη Μεσογειακή Διατροφή
20, 22, 27, 29 Σεπτεμβρίου | Τοποθεσία: Μαθήματα Μαγειρικής, Λ.Βουλιαγμένης 299, Άγιος Δημήτριος
Ανακαλύψτε τη μαγεία της Μεσογειακής Διατροφής μέσα από ειδικά μαθήματα μαγειρικής. Δημιουργήστε υγιεινά, γευστικά γεύματα που αντιπροσωπεύουν την ουσία της Μεσογείου και ανακαλύψτε τη χαρά της προετοιμασίας τροφής με βάση την παράδοση και την ιστορία.
Με την επίδειξη του εισιτηρίου τους κατά την είσοδό τους στις προβολές της ταινίας “Το Τέλειο Γεύμα”, οι θεατές του κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση, με έπαθλο 1 δωρεάν θέση σε κάποιο από τα παρακάτω εργαστήρια. Συνολικά, θα προσφερθούν 5 δωρεάν θέσεις ανά μάθημα.Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου | 19:00-21:00
Όσπρια & Δημητριακά
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου |19:00-21:00
Fine Dining
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | 18:00-21:00
Λαχανικά & Φρούτα
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου |18:00-21:00
Comfort Meals
Συλλογικό έργο στο ΕΜΣΤ
Καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο ΕΜΣΤ
Μπορεί μία εικόνα να αποτυπώσει τις αξίες της μεσογειακής διατροφής; To Foodprint, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το WWF Ελλάς στο πλαίσιο της καμπάνιας #Eat4Change και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης, προσκαλεί φωτογράφους όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν σε ένα συλλογικό φωτογραφικό έργο το οποίο θα παρουσιαστεί στο ΕΜΣΤ και θα ανανεώνεται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν τις αξίες της Μεσογειακής Διατροφής μέσα από τη φωτογραφία και να επικοινωνήσουν ιδέες πολιτιστικής κληρονομιάς, υγείας και βιωσιμότητας.
Κεντρική φωτογραφία θέματος: Morocco family @Myrto Papadopoulos

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 14-9-2023 Εως: 29-10-2023
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00 - 22:00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11:00-19:00 | Πέμπτη, 11:00-22:00

Τοποθεσία: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 211 1019000-99 | emst.gr | foodprint-project.com

πηγή: https://www.culturenow.gr

// Nick Cave & the Bad Seeds, Pixies, The Smiths, Swans, Placebo, Muse, Radiohead, The Black Keys, The White Stripes,…

Μουσικά Νέα

23o Athens Jazz: 9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! | 26 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2024 Κυριακή, 26…
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων26, 27 και 28 Απριλίου 2024 Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης επιστρέφει με πασχαλινή διάθεση στο…
Με το πλούσιο άρωμα από το ένδοξο παρελθόν και με αισιόδοξο βλέμμα σε ένα ποιοτικότερο μέλλον, σας προσκαλούμε να πάρετε…

Κινηματογραφικά Νέα

Η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Evia Film Project, επιστρέφει από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου στην…
Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου, για να αναδείξει…
Αστυγραφίες στην ΟθόνηΑπό 11 έως 17 Απριλίου 2024 Ταινιοθήκη της ΕλλάδοςΙερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός Ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα…

Φωτογραφικά Νέα

Η φωτογραφική ομάδα METAPolis παρουσιάζει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την έκθεση φωτογραφίας “UN1QUE”, μία έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας…
Η ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας “Street Photography” παρουσιάζεται στην Blank Wall Gallery. Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση “Street Photography”…
Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Moments of Color” θα παρουσιαστεί στη Blank Wall Gallery.Την Παρασκευή 15 Μαρτίου η Blank Wall Gallery…
Grammy Awards 2008 ~ 2024 Τα Μουσικά Βραβεία Γκράμι ή Γκράμμυ (η λέξη προέρχεται από το γραμμόφωνο εξ ου και η αρχική τους ονομασία Gramophone Awards), απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, για τη βράβευση επιτυχημένων καλλιτεχνών…
Pitchfork Rolling Stone Q Uncut Biilboard NME Spin Mojo Paste Wire Down Magazine Metal Hammer Classic Rock Black Velvet All About Jazz Country Weekly Blues and Rhythm Jazz Times National Jazz…
Various Photos, Φωτογραφίες Παλαιών Αυτοκινήτων, Black & White, Reflections, Φωτογραφίες από Εξώφυλλα Δίσκων, Digital Images, Air Show 2005, Ιστορικό Rally Ακρόπολις, National Geographic, Greek Magazines #1

Music News

23o Athens Jazz: 9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! | 26 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2024 Κυριακή, 26…

Πελοπόννησος

Το λιμάνι του Γέρακα ανήκει στο Δήμο Μονεμβάσιας με έδρα τους Μολάους. Στον τόπο αυτό, στο Β/Α άκρο του Νομού Λακωνίας,…
Το όρος Πάρνωνας ή Μαλεβός είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Πελοποννήσου. Καταλαμβάνει έκταση 2 εκ. στρέμ., από τα οποία…
Η Πλύτρα είναι παραθαλάσσιος αραιοχτισμένος οικισμός πολύ κοντά ( 4 χιλ. ) στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας. Απέχει από την…

Νησιά

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και δεύτερο σε έκταση μετά τη Νάξο. Διοικητικά, αποτελεί επαρχία με τρείς…
Οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου, με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα,…
Η Ρόδος, με έκταση 1400,68 km2, είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδας,…

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της…
Ο Κουρνάς βρίσκεται ακριβώς στην μέση της διαδρομής Χανιά-Ρέθυμνο, 32χλμ απόσταση περίπου και από της δύο πόλεις. Η μοναδική φυσική λίμνη…
Τα Χανιά, η πρωτεύουσα του Νομού Χανίων , βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νομού. Τα Χανιά είναι το διοικητικό, οικονομικό,…

powered by Agones.gr - pame stoixima