Τρίτη 15 Ιούνιος 2021

7th Syros International Film Festival 2019Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου - Overexposure
Προβολές | Περφόρμανς | Εργαστήρια

16 - 21 Ιουλίου 2019

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει για 7η χρονιά και κατακλύζει το νησί της Σύρου με πρωτότυπες προβολές, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει για 7η συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου 2019, ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, πολλών και διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους στη Σύρο.

Από τους κινηματογράφους «Παλλάς», τόσο τον θερινό όσο και τον χειμερινό, μέχρι το Ναυπηγείο «Ταρσανάς» αλλά και το «αυτοσχέδιο» Ντράιβ Ιν στην Ντελαγκράτσια, το Φεστιβάλ εκτείνεται σε όλο το νησί, τονίζοντας τη μοναδική φυσιογνωμία του τοπίου μέσα από τη σύνδεσή του με την έβδομη τέχνη.


Στην έβδομη διοργάνωση του, το SIFF θέτει στο επίκεντρό του το θέμα της «Υπερέκθεσης» (Overexposure), μιας έννοιας που μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών φαινομένων, από τη φωτογραφική μέθοδο και την αποκάλυψη του φυσικού τοπίου υπό τον καυτό ήλιο της Μεσογείου, έως την επαφή με τα ευάλωτα (κοινωνικά και ανθρώπινα) σώματα ή και την πληροφοριακή υπερφόρτωση, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Πρόγραμμα
Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ, όπως και κάθε χρόνο, αποτελείται από μια ευρεία γκάμα ταινιών που δηλώνουν και τον μοναδικό χαρακτήρα του: πειραματικός αλλά και αφηγηματικός κινηματογράφος, σύγχρονος και κλασικός, ελληνικός και διεθνής. Σκοπός του είναι να συστήσει στο κοινό την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μια διευρυμένη αντίληψη που σπάει τα στενά όρια ενός τυπικού φεστιβάλ και να τη συνδέσει με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού της Σύρου.

Παράλληλες Εκδηλώσεις & Εργαστήρια
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμπληρώνονται με πρωτότυπες μουσικές περφόρμανς σε ιδιαίτερα μέρη του νησιού, καθώς και με εργαστήρια με εισηγητές από όλο τον κόσμο, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου, αλλά και στους μικρούς μας φίλους.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται καθημερινά στη σελίδα Syros International Film Festival.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρο ιδρύθηκε το 2013 και είναι μία μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία. Στην έβδομη χρονιά του, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζεται από το Δήμο Ερμούπολης Σύρου, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»,που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, το Ίδρυμα Schwarz, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Kινηματογραφικό Ινστιτούτο της Ταϊβάν, το Taiwan Docs, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ταϊβάν, την Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα, την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και από έναν κύκλο ανωνύμων υποστηρικτών.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και για το πώς μπορείτε να έρθετε στη Σύρο, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας:
https://syrosfilmfestival.org

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon
Ιούνιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Μας αρέσουν

xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

blackbird bar

BLACKBIRD bar