Τετάρτη 22 Μάρτιος 2023

Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων

6η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων 2016

6 auto mec vinyl6η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων 22~25/4/2016

Η αγάπη και το πάθος μας για τα κλασικά οχήματα και την ρετρό εποχή, μας οδήγησαν στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθεσιακών δραστηριοτήτων τα τελευταία 6 χρόνια.
Μέσα από αυτές τις εκθέσεις καταφέραμε να πετύχουμε:
την συσπείρωση και αλληλογνωριμία των φίλων της παλαιάς εποχής.
την μετάγγιση της αγάπης μας στη νέα γενιά.
την προβολή των επαγγελματιών του χώρου του αυτοκινήτου.
την γνωριμία των επισκεπτών με το περιοδικό Classic Century.
την απόκτηση κλασικού οχήματος σε όσους το αναζητούν.
τη νοσταλγία του παρελθόντος μέσα από μουσική, φωτογραφίες, ομιλίες.
τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι εκθέσεις αυτές πέρα από το πανέμορφο θέαμα, αποτελούν και ένα πολιτιστικό αγαθό που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μεταφέρουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν...
Στη φετινή μας έκθεση πέρα από το υπέροχο θέαμα των κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:
Έκθεση Φωτογραφίας (πάνω από 1000 φωτογραφικά στιγμιότυπα με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από τις αρχές του 20ου αιώνα όπως αυτά συνδέθηκαν με τον άνθρωπο ως μέσο μετακίνησης, διασκέδασης ή εργασίας)
Καλλιστεία Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών (Ψηφίζουν οι επισκέπτες το ομορφότερο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα καθώς επίσης δίνουμε έπαθλα στο παλαιότερο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Επίσης όλα τα οχήματα θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο)
Μουσική – Χορός από δεκαετίες 1950-1960 (κυρίως αμερικάνικα)
Ομιλίες – Παρουσιάσεις Θα μιλήσουν δημοσιογράφοι και βετεράνοι οδηγοί αγώνων.
Απασχόληση μικρών παιδιών με ζωγραφική και κατασκευές με θέμα τα κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Κουίζ γνώσεων και παρατηρητικότητας καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης όπου θα μοιράζονται διάφορα δώρα στους νικητές !!
ΚΛΗΡΩΣΗ ενός υπέροχου κλασικού ποδηλάτου με το εισητήριο σας (2 ευρω)
Φιλικά
Ρασιδάκης Μιχάλης
Εκδότης - Διοργανωτής
τηλ. 6970 446565

ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ
Η είσοδος έχει καθοριστεί στα 2 ευρώ και κάθε επισκέπτης λαμβάνει ένα λαχείο ίδιας αξίας με το οποίο θα συμμετάσχει στην κλήρωση του κλασικού ποδηλάτου. (Philips 1950, αξίας 1200 ευρω, πλήρως ανακαινισμένο)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (MEC)
Το MEC αποτελεί τον πλέον καταλληλο χώρο για τη φιλοξενία αυτής της εκθεσης αφού διαθέτει 12.000 τετραγωνικά μέτρα ΕΝΙΑΙΟΥ χωρου όπου αναπτυσεται η εκθεση χωρίς δομή και διαδρόμους απολύτως ελεύθερα για τους επισκέπτες.
Διεύθυνση: Λ. Λαυρίου 301, Παιανία, Τηλ. 210 60 41 410, www.mec.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Με αυτοκίνητο: ερχόμενος κάποιος από την Λ. Μεσογείων, στον σταυρό Αγ. Παρασκευής στρίβει δεξιά και σε 3 χιλιόμετρα εφτασε. Επίσης από την Λ. Ποσειδώνος ή Λ. Βουλιαγμένης μέσω της λεοφώρου Βάρης – Κορωπίου.
Με αστικές συγκοινωνίες: Από το νομισματοκοπείο το λεωφορείο 802 σταματάει ακριβώς εξω από το MEC.
Με το προαστιακό σιδηρόδρομο: Ο σταθμός ΚΑΝΤΖΑ απέχει μόλις 800 μετρα από το εκθεσιακό κέντρο.

 

5η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων 2015

5o auto moto mec5ο ATHENS AUTO, MOTO & CLASSIC FESTIVAL 8~11/5/2015

Ταχύτητα, ομορφιά, τέχνη, αναμνήσεις, Ιστορία. Ένα ακόμη μαγευτικό ταξίδι στην εξέλιξη της αυτοκίνησης και της μετακίνησης μας προσφέρουν η EXPOCLASSIC και το περιοδικό CLASSIC CENTURY με την πέμπτη αθηναϊκή έκθεση κλασικών οχημάτων που θα πραγματοποιηθεί 8-11 Μαΐου 2015, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2011 (Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου), του 2012 και 2013 (MEC Παιανίας) και του 2014 (Γήπεδο Τae kwon do)- οι κλασικές αξίες επί τροχών θα συγκεντρωθούν και πάλι στην Παιανία. Καλογυαλισμένες και ετοιμοπόλεμες, θα προκαλέσουν τον θαυμασμό και θα μας μεταφέρουν σε εποχές όπου τέχνη και μηχανή γίνονται ένα. Τους λάτρεις της αυτοκίνησης αλλά και όσους θέλουν να μάθουν γι’αυτήν, περιμένουν, όπως πάντα, πολλές εκπλήξεις.

Πέρα επομένως από τα κλασικά αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες αλλά και τα ποδήλατα, τους επισκέπτες θα περιμένουν και δύο παλιά αστικά λεωφορεία που σίγουρα θα ξυπνήσουν θύμισες στους μεγαλύτερους και θα εντυπωσιάσουν τους νεότερους. Και όχι μόνο. Το γοητευτικό ταξίδι στην ιστορία των τροχών θα συμπληρώσει παράλληλη έκθεση φωτογραφίας που με τις εκατοντάδες εικόνες της θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές και στο πώς ο άνθρωπος συνδέθηκε με τα οχήματα ως μέσα μετακίνησης, εργασίας ή διασκέδασης.

Την έκθεση, επίσης, θα πλαισιώσουν ομιλίες για την οδική ασφάλεια, τις αναπαλαιώσεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τους τροχούς. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο παζάρι πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και για σχετικές υπηρεσίες και προϊόντα, από επαγγελματίες του χώρου. Αγαπημένα happening, όπως τα καλλιστεία, θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν το ωραιότερο αυτοκίνητο και μηχανή. Και φυσικά δεν θα λείψουν παράλληλες δράσεις όπως η παρουσίαση συλλογών και συλλεκτών, παλαιών αντικειμένων, μουσικής από τις δεκαετίες 1950-1970. Αλλά και πολλές άλλες θύμησες από τον 20ο αιώνα...

Info: To 5ο ATHENS AUTO, MOTO & CLASSIC FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301), 8-15 Μαΐου 2015.

 

3η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων 2013

3 auto moto mec3η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων 15~20/5/2013

Το περιοδικό Classic Century και η Expo Classic διοργανώνουν την 3η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων

Το εξαμηνιαίο συλλεκτικό περιοδικό Classic Century και η Expo Classic, διοργανώνουν την 3η Αθηναϊκή Έκθεση Κλασικών Οχημάτων στο M.E.C.Παιανίας από 15 έως 20 Μαρτίου 2013.

Στην παραπάνω εκδήλωση που ξεφεύγει από τα στενά όρια της εμπορικής έκθεσης φιλοδοξώντας να αποτελέσει ετήσιο θεσμικό πολιτιστικό γεγονός, ο επισκέπτης θα έχει την σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά, συγκεντρωμένα πάνω από 200 κλασικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα κατασκευής μεταξύ 1917 και 1985!

Παράλληλα, στο φιλόξενο και εύκολα προσβάσιμο χώρο του M.E.C. (από Λ. Λαυρίου 301 και μέσω της Αττικής Οδού – Έξοδος 17-Κάντζα), θα υπάρχει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως, μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με θέματα γύρω από τα ιστορικά οχήματα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, καλλιστεία οχημάτων, αγώνες Slot Cars, προβολή video από ράλλυ και παρόμοιες εκδηλώσεις του εξωτερικού.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες του χώρου του αυτοκινήτου θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών (εξειδικευμένα συνεργεία και ανταλλακτικά, μινιατούρες, είδη ρουχισμού και αξεσουάρ, κ.ά.), ενώ θα δοθεί δωρεάν η δυνατότητα σε λέσχες, μουσεία και συνδέσμους που ασχολούνται με το αντικείμενο, να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: ClassicCentury - Μιχάλης Ρασιδάκης,

Τηλ. 2810 230707 και 6970 446 565

 

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon
Μάρτιος 2023
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Μας αρέσουν

xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

blackbird bar

BLACKBIRD bar