Πέμπτη 18 Ιούλιος 2019

Re thinking Environment 2019Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Re-thinking Environment», σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού. 

Η ζωή εκτυλίσσεται σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα: φυσικά, αστικά ή βιομηχανικά τα οποία συμπλέουν και αλληλοεπηρεάζονται με αμφιλεγόμενα πολλές φορές επακόλουθα. Αλλά πώς ο χαρακτήρας και η όψη του περιβάλλοντος επηρεάζουν την εμπειρία μας από το χώρο που ζούμε και κινούμαστε και πώς αυτός ο χώρος και αυτή η εμπειρία ερμηνεύονται και παρουσιάζονται από τους φωτογράφους; Αυτά είναι τα ερωτήματα που αποτελούν το σημείο εκκίνησης για την έκθεση με τίτλο Re-thinking Environment.

 

Η έκθεση εστιάζει σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση και την ανθρωπότητα και συμβάλει στη συζήτηση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Εξερευνά την αλλαγή του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και αναδεικνύει την ανάγκη μιας ευρύτερης και πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υποβάθμισής του.

Με το έργο τους ο Γιάννης Τζώρτζης από τη Γη του Πυρός και η Beba Stoppani από τον ποταμό Ροδανό στη Ελβετία ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι φυσικές φθορές και η απειλή της αλλαγής του κλίματος επηρεάζουν το τοπίο, επισημαίνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις και ανατροπές που μπορεί να επέλθουν.

Η Έφη Χαλιορή με τις φωτογραφίες της από το λατομείο Διονύσου και ο Ανάργυρος Δρόλαπας από την Τήνο παρακολουθούν τη μεταμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος, την ραγδαία αλλαγή και εξέλιξη του και προειδοποιούν για τις συνέπειες εκείνες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.

Με την ανθρώπινη επέμβαση σε μια «τραυματισμένη» οικολογία η οποία αντανακλάται σε ότι υπάρχει γύρω μας, το νερό, τη γη και τον αέρα ασχολούνται η Kartin Koenning και ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Το έργο τους αντικατοπτρίζει τη φύση σε καταστάσεις υποβάθμισης, προσαρμογής και μετάβασης.

Η σειρά των φωτογραφιών της Μαίρης Χαιρετάκη και του Πάνου Χαραλαμπίδη θέτει ερωτήματα για τον αμφιλεγόμενο ρόλο των κοινωνιών πάνω στην διατήρηση και συντήρηση της περιβαλλοντικής υπόστασης.

Η Magda Hueckel αγκαλιάζει τη φύση ως ισότιμο εταίρο της, καθώς η διαδικασία της συσχέτισης και της μετάλλαξης δεν αναφέρεται μόνο στο τοπίο, αλλά και στην ίδια τη φωτογράφο που μεταμορφώνεται μαζί του. Η Diana Lelonek παρουσιάζει τον άνθρωπο στην πιο απέριττη μορφή του, να προσπαθεί να προσδιορίσει το χώρο του, σε ένα φυσικό περιβάλλον στο οποίο ο αστικός και ο βιομηχανικός πολιτισμός καιροφυλακτεί.

Το βίντεο εγκατάσταση της Lisa Hoffman είναι μια ύφανση διπλών εικόνων που προέρχονται από τις έννοιες της φύσης και του πολιτισμού. Οι ελαφρώς παραμορφωμένες πραγματικότητες διακόπτουν και μετασχηματίζουν η μία την άλλη σε συνεχή ρυθμό ακολουθώντας τον παλμό της αναπνοής.

Το έργο της Julia Braun αναδεικνύει μια αισιόδοξη, ρομαντική δυναμική της φύσης σε σχέση με το αστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται γύρω της, ενώ ταυτόχρονα δεν παύει να υποσημειώνει τις πιθανότητες ανατροπής της.

Οι εικόνες του Κώστα Ορδόλη γεμάτες ρωγμές και αλλοιώσεις πάνω σε συνθετικά υλικά, αναπαριστούν ένα ‘’artificial’’ αστικό περιβάλλον κατακερματισμένο, σπασμένο και αδιάφανο, υπονοώντας τη λεπτή γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στην ενεργή παρουσία του και την κατάρρευση του.

Ο Χριστόφορος Δουλγέρης μας ξεναγεί σε χώρους ανακύκλωσης, όπου η πολυποίκιλτη φωτογραφική φόρμα του χρησιμοποιεί ως καμβά τους όγκους των συσσωρευμένων αποβλήτων που γεννά η υστερική κατανάλωση της αδηφάγας κοινωνίας μας.

Το περιβάλλον τόσο ως πρόσκληση για εγρήγορση όσο και για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης συνιστά το κεντρικό ιστό της σκέψης των φωτογράφων αυτής της έκθεσης. Με επιτόπια έρευνα πάνω σε διάφορους περιβαλλοντικούς τομείς, συμμετοχές σε αποστολές και ταξίδια και πειραματισμούς με διαφορετικές καλλιτεχνικές τεχνικές συγκροτείται ένα οπτικό υλικό που σκοπό έχει να διεγείρει τις ευαισθησίες μας απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Ανάργυρος Δρόλαπας, Κώστας Ορδόλης, Γιάννης Τζώρτζης, Έφη Χαλιορή, Πάνος Χαραλαμπίδης & Μαίρη Χαιρετάκη, Julia Braun, Lisa Hoffmann, Magda Hueckel, Katrin Koenning, Diana Lelonek, Beba Stoppani

Ημερομηνία: Από:  8-2-2019 Εως: 4-5-2019
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, 20:00
Ώρες Λειτουργίας:
Τετάρτη - Σάββατο 12:00 – 17:00
Πέμπτη - Παρασκευή 12:00 – 19:00

Τοποθεσία: ΔΛ gallery, Αγίου Δημητρίου 74 & Μεσολογγίου 55α, Πειραιάς

Eισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 4631933 | www.dlgallery.gr

πηγή: https://www.culturenow.gr

various photos

old autos

black & white

reflections

 28-various photos

 

Chrysler imperial 1932 

 

black white 01

 

 reflections P1040815

             

Φωτογραφίες από

Εξώφυλλα Δίσκων

digital images

air show 2005

Ιστορικό Rally

Ακρόπολις

eloy   digital images pic061 2   airshow 1035   No 66 FIAT 500 1969
             

photonews

cafe cafe bars

 

bars

 

mousikes skines live

mpyraries

 

clubs

 

mezedopoleia

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon

 

Ιούλιος 2019
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

cinema

Μας αρέσουν

 
xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

 
melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

 
to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

 
blackbird bar

BLACKBIRD bar