Σάββατο 25 Σεπτέμβριος 2021

1st Music Showcase Greece Thessaloniki 2018Το Music Showcase Greece είναι ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο. Παραγωγοί της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν και να ακούσουν μουσικούς από όλη την Ελλάδα. Για τέσσερις ημέρες η πόλη μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής.

 

Το Music Showcase Greece δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς παραγωγούς της διεθνούς σκηνής να ανακαλύψουν τους πιο δημιουργικούς Έλληνες καλλιτέχνες της pop, rock, indie, jazz, world, electronica μουσικής, καθώς και στους Έλληνες μουσικούς να αναζητήσουν συνεργασίες και θέση στα προγράμματα των πιο επιδραστικών διεθνών μουσικών φεστιβάλ.

Οι διεθνείς καλεσμένοι είναι επιμελητές φεστιβάλ υπεύθυνοι διεθνών πολιτιστικών φορέων, γραφεία παραγωγής, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών και δημοσιογράφοι. 40 καλεσμένοι αναμένεται να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο #MSG1.

Φέρνοντας τη μουσική στο επίκεντρο, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές forum, όπου παρουσιάζονται θέματα και τάσεις γύρω από την παγκόσμια μουσική δημιουργία, την πολιτιστική βιομηχανία και τη μουσική καινοτομία, καθώς και πραγματοποιούνται διαδραστικά εργαστήρια. Το #MSG1 αφήνει ως παρακαταθήκη ένα δυναμικό διεθνές δίκτυο με εκπροσώπους φορέων από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα που διευρύνεται, για να συναντηθεί ξανά τον επόμενο χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας.

Το Music Showcase Greece αποτελεί μία δυναμική δράση πολιτιστικής εξωστρέφειας, καθώς οι διεθνείς καλεσμένοι, οι Έλληνες συμμετέχοντες, αλλά και οι επισκέπτες του έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και γνωρίζουν ανά διοργάνωση την κάθε πόλη ως σύγχρονο τουριστικό προορισμό μέσα από παράλληλο πρόγραμμα πολιτιστικών ξεναγήσεων, προβολών, πάρτι και γευσιγνωσίας.

Το #MSG1 θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 σε επιλεγμένους χώρους της πόλης. Οι συμμετέχοντες Έλληνες μουσικοί καλούνται να παρουσιάσουν on stage τη δουλειά τους, έχοντας συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή τους, μπροστά στο διεθνές ακροατήριο. Οι παρουσιάσεις πλαισιώνονται από B2B συναντήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες μουσικοί συζητούν πιθανές συνεργασίες με τους ενδιαφερόμενους διεθνείς καλεσμένους.

Το MSG τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

22-25 Νοεμβρίου
Θεσσαλονίκη
Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε περισσότερα: www.musicshowcase.gr

Βρείτε μας
Facebook: www.facebook.com/musicshowcasegr
Instagram: www.instagram.com/musicshowcasegr
Twitter: www.twitter.com/musicshowcasegr
Youtube: https://goo.gl/JP2euC

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon
Σεπτέμβριος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Μας αρέσουν

xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

blackbird bar

BLACKBIRD bar