Παρασκευή 26 Φεβρουάριος 2021

14o docfest 2020Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, η φλόγα της Εβδομης Τέχνης φωτίζει, και μας καλεί να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου ενός καλύτερου κόσμου, στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest.

Στο σταυροδρόμι του χρόνου δημιουργοί, καλλιτέχνες, κριτικοί συναντιούνται με φίλους της ελληνικής και διεθνούς φιλμογραφικής κοινότητας. Στην προσπάθεια ενίσχυσης και ανάδειξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα την διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των νέων μέτρων, με την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μοναδική επιλογή αποτελεί η διαδικτυακή διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ. Όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, έτσι και στην παρούσα, η τέχνη αποτελεί διέξοδο, προσφέρει έμπνευση και ανάταση. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest φέρνει τον κινηματογράφο, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μορφές τέχνης, στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί σε ένα νοητικό ταξίδι μακριά από όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Ειδικά φέτος, οι καλλιτέχνες καλούνται να επιτελέσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία. Να γεμίσουν με φως το σκοτάδι, να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο, μέσα από το ελεύθερο βλέμμα των δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Το σύνολο των ταινιών που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα προβληθούν online στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς μας χώρους, να μπορεί να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά. Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τους τη δομή και το περιεχόμενο.

Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό. Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από την οθόνη μας, φέτος, θα είμαστε πιο δυνατοί, μια πολυφασματική φωνή που κλυδωνίζεται, ρίχνοντας φως στις σκιές του κόσμου.

…εκεί που ο χρόνος σταματά και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα
στο πολυπρισματικό σύμπαν του docfest,
μέσα από τον φακό των ανεξάρτητων δημιουργών ντοκιμαντέρ,
θα ξανασυναντηθούμε, για να σπάσουμε τους φραγμούς και να ανθίσει η ελπίδα.

Σας καλωσορίζουμε στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - docfest Χαλκίδα 2020

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 24-11-2020 Εως: 29-11-2020
Τοποθεσία: Online

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.docfest.gr

πηγή: https://www.culturenow.gr/

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon
Φεβρουάριος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Μας αρέσουν

xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

blackbird bar

BLACKBIRD bar