facebook-icon  blogger-icon  youtube-icon  blogger-icon

   

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  

e.k.k. images

   

IMDb  

imdb

   

nightwalk.gr / facebook  

nightwalk-2-300-2pg

   

photonews

   

musicnews

   

IPAS Film Festival 2018

IPAS Film Festival-2018-2Το NISI έχει τη χαρά να φιλοξενεί για 1η φορά το μοναδικό i.P.A.S. Film Festival 13-15 Ιουλίου!
Μια ιδέα και δημιούργημα της καλλιτεχνικής εταιρείας The Default Project, είναι το πρώτο ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με αμιγώς πολιτική/ακτιβιστική θεματική.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ προβάλλονται ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους από κάθε γωνιά του πλανήτη και από όλη τη σύγχρονη ειδολογική κινηματογραφική γκάμα: ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και animation, που έχουν στο επίκεντρο της αφήγησής τους την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.

Πλήρες Δελτίο Τύπου:
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Το i.P.A.S. FILM FESTIVAL ταξιδεύει σε ένα "νησί" στο κέντρο της Ελλάδας, τον πρωτότυπο πολυχώρο δημιουργίας και εκδηλώσεων στις Ράχες Φθιώτιδας, το "Nisi".

Έχοντας στις βαλίτσες μας 55 ταινίες μικρού μήκους από 25 διαφορετικές χώρες και σινεφίλ διάθεση, στήνουμε πανιά και προτζέκτορα δίπλα από την παραλία για ένα νυχτερινό Open Air 3ήμερο προβολών.

Σας καλούμε σε μια ακόμη γιορτή του πολιτικού σινεμά, που αναδεικνύει ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές ταινιών μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα την τρέχουσα κοινωνική επικαιρότητα και την επίδραση της 7ης Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.

i.P.A.S. FILM FESTIVAL, 13-15 Ιουλίου 2018 στον Πολυχώρο Nisi, Θέση Άγιος Ιωάννης, Παραλία Ραχών, Φθιώτιδα, Στυλίδα 353 00

Ο Πολυχώρος Nisi:
Το Nisi γεννήθηκε ως ένα μέρος ξεχωριστό, μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα, με γνώμονα την ανάγκη για δημιουργία, χαλάρωση, διασκέδαση, περιπέτεια. Μικροί και μεγάλοι μοιράζονται θετική ενέργεια μέσα από μία σειρά υπαίθριων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ένας πρωτότυπος πολυχώρος που συνδέει όλες τις ηλικίες κι όλες τις εθνικότητες προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, αποτελώντας ιδανική επιλογή για εναλλακτικό τουρισμό.
http://nisi.com.gr

Επικοινωνία:
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 6950 686 277
Επίσημη ιστοσελίδα: www.ipasfilmfestival.com
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/ipasfilmfestival

Παραγωγή: The Default Project Κοιν.Σ.Επ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ:
Εργαστήριο για Παιδιά "ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ"
Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης, μαθαίνουμε τη σημασία της "Διαφορετικότητας".

Έδειξα στους μεγάλους το έργο τέχνης μου και τους ζήτησα να μου πουν αν τους φοβίζει.

Μου απάντησαν: "Γιατί να μας φοβίζει ένα καπέλο;"
Το σχέδιο μου δεν παρουσιάζει ένα καπέλο. Παρουσιάζει έναν βόα που χωνεύει έναν ελέφαντα. Οπότε σχεδίασα το εσωτερικό του βόα για να μπορέσουν να καταλάβουν οι μεγάλοι. Έχουν πάντα ανάγκη για εξηγήσεις.
Antoine de Saint-Exupéry "Le Petit Prince"

Βασιζόμενοι στην παραπάνω φράση του διηγήματος του "Μικρού Πρίγκιπα" και πιστεύοντας βαθιά στις ακατέργαστες αλήθειες που τα παιδιά και μόνο αυτά μπορούν να ομολογήσουν, η ομάδα του i.P.A.S. δημιουργεί μια παράλληλη δράση για τους μικρούς φίλους του πολυχώρου Νησί.
Στο εγχείρημα αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από ειδικές ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης και στην συνέχεια να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων του φεστιβάλ, που αφορούν τη διαφορετικότητα και να μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που τους προκαλούν.

Στόχος του εργαστηρίου είναι:
Να μπορέσουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας, κουλτούρας να συνυπάρξουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού και γνωριμίας που θα τους προτείνουν οι εμψυχωτές του εγχειρήματος.
Να εκφραστούν ελεύθερα και να μας εισάγουν στον δικό τους τρόπο αντίληψης της κοινωνία μας και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν.
Να παίξουν, να γελάσουν, να συνεργαστούν και να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Να διδάξουν τον τρόπο, σε εμάς τους "μεγάλους", να αντιλαμβανόμαστε έννοιες και αλήθειες χωρίς εξεζητημένες εξηγήσεις αλλά με οδηγό την φαντασία και το ένστικτο.

* Το εργαστήρι θα μαγνητοσκοπηθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ
* Μηδενικό κόστος συμμετοχής

Πληροφορίες Εργαστηρίου:
Ημερομηνίες: Καθημερινά από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου
Ωράριο: 17.00 - 19.30
Δήλωση Συμμετοχής και πληροφορίες: +30 6950686277

Η εκπρόσωπος του εγχειρήματος
Η ιδέα του εγχειρήματος δημιουργήθηκε από την Άρτεμις Λειβαδάρου, ιδρυτικό μέλος του i.P.A.S. Film Festival και της καλλιτεχνικής εταιρείας που το εκπροσωπεί με διακριτικό τίτλο "The Default Project". Με πολυετή εμπειρία (15 έτη) στην διοργάνωση και διεκπεραίωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και με έντονη δραστηριότητα σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, σχεδιάζει βήμα προς βήμα τους τρόπους που τα παιδιά, μέσω του εργαστηρίου αυτού θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν, να συνυπάρξουν και να κατανοήσουν έννοιες όπως αυτή της "Διαφορετικότητας"

Βιβλιογραφία που στηρίχθηκε το εργαστήρι:
Αβέρωφ – Ιωάννου, Τ. (1994, δ' έκδοση), Μαθαίνοντας τα παιδιά να συνεργάζονται, Θυμάρι, Αθήνα
Άλκηστις, (1999), Η Δραματοποίηση για παιδιά, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα
Αρχοντάκη, Ζ. – Φιλίππου, Δ. (2003), 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση, Καστανιώτης, Αθήνα
Βαϊκούση, Δ. (2003), Εκπαίδευση Ενηλίκων: Οι δυσκολίες στην επικοινωνία Εκπαιδευτών και Εκπαιδευόμενων, επιμέλ. Δ. Βεργίδης, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα
Γιώργας, Δ. (1995), Κοινωνική Ψυχολογία τομ. Β', δ' εκδ. , Αθήνα
Γκιάστας, Γ. (2003), Εκπαίδευση Ενηλίκων: Η ψυχολογία Ομάδων στην εκπαίδευση ενηλίκων, επιμέλ. Δ. Βεργίδης, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα
Γκόβας, Ν. (2002), Για ένα νεανικό δημιουργικό θέατρο, Μεταίχμιο, Αθήνα
Duglas, T. (1997), Η επιβίωση στις Ομάδες, γ' έκδοση, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα
Fontana, D. (1981), Ψυχολογία για εκπαιδευτικούς, Σαββάλας, Αθήνα
Jaques, D. (2001), Μάθηση σε ομάδες, Μεταίχμιο, Αθήνα
Καμαρινού, Δ. (1999), β' έκδοση), Βιωματική Μάθηση στο σχολείο, Ξυλόκαστρο
Κόκκος, Α. (2003), Εκπαίδευση Ενηλίκων: Ο μετασχηματισμός των στάσεων και ο ρόλος του εμψυχωτή, επιμέλεια Δ. Βεργίδης, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα
Κουρετζής, Λ. (2008), Το θεατρικό παιχνίδι και οι διαστάσεις του, Ταξιδευτής, Αθήνα
Λαλούμη – Βιδάλη, Ε. Ανθρώπινες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Προσχολική Εκπαίδευση, Σύγχρονες Εκδόσεις, Θεσσαλονίκη
Μακέλη, Γρ. (2007), Ας δουλέψουμε μαζί, η λειτουργία της Ομάδας – η δουλειά με την Ομάδα, ΥΠΕΠΘ & ΚΠΕ Μακρινίτσας, Μακρινίτσα
Χρυσαφίδης, Κ. (1994), Βιωματική – Επικοινωνιακή Διδασκαλία, Gutenberg, Αθήνα
Wetherell, M., επιμέλεια (2004), Ταυτότητα, Ομάδες και κοινωνικά ζητήματα, Μεταίχμιο, Αθήνα

   
   

greenpeace   mesogeios   unicef   hamogelo   actionaid   wwf   giatroi kosmoy   msf

   
© 2006 - 2018 nightwalk project / Designed by Panagiotis Sp - Hosting by Pointer.gr