Πέμπτη 18 Ιούλιος 2019

My Andros 2018Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου. Εκατόν δεκαέξι ταλαντούχοι φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και μέσα από τις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν στις ομορφιές του ξεχωριστού νησιού που έχει αγαπηθεί από όλο τον πλανήτη, ένα νησί γεμάτο φανερούς και κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς.

 

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό Project «#My_Andros» που διοργάνωσε την Άνοιξη του 2018 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου CTN ANDROS (andros.travel) και την φωτογραφική λέσχη Άνδρου, υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου (www.andros.gr). Πάνω από 100 φωτογράφοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο νησί για τρεις ημέρες με σκοπό να εξερευνήσουν τις ξεχωριστές του ομορφιές και να τις αναδείξουν μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Η έκθεση φωτογραφίας #My_Andros θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2018 φιλοξενήθηκε, διαιρεμένη σε τρία μέρη, σε πολιτιστικούς χώρους της Άνδρου, στο Μπατσί, τη Χώρα και το Κόρθι, ενώ μέρος της παρουσιάζεται και στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2018, στην Θεσσαλονίκη. Επισκεφθείτε το hashtag #My_Andros στο Instagram για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Άνδρου από τους συμμετέχοντες στην έκθεση. Επίσης στο site tinyurl.com/gre-pma θα δείτε στιγμιότυπα από την φωτογράφιση του νησιού.

Διοργανωτές και επιμελητές της έκθεσης η δραστήρια φωτογραφική ομάδα “Greek Instagramers Events”. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2013, με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Ιδρυτές της ο Γιώργος Βέργαδος (@gvergados), η ‘Ελλη Αγιαννίδη (@elaki26) και η Σταυρούλα Σπυρέα (@vspireas). Με οδηγό την κοινή τους αγάπη για την φωτογραφία, συσπειρώνουν την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα διοργανώνει δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας με ανοιχτή συμμετοχή για όλους. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας που παρουσιάζονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φωτογραφικές εξορμήσεις και εκδρομές, σεμινάρια φωτογραφίας με καταξιωμένους καθηγητές καθώς και συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του πολιτισμού όπως μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Δηλώσεις διοργανωτών του Project #My_Andros:
Ο πρόεδρος του δικτύου CTN ANDROS, Χρήστος Μπαλόγιαννης δήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία του δικτύου μας CTN ANDROS με την ομάδα των Greek Instagramers Events είναι εξαιρετική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε την αγάπη για τον τόπο μας και την ανάδειξη αυτού μέσα από δημιουργικούς τρόπους! Ο σκοπός του φωτογραφικού τριημέρου που έλαβε χώρα την άνοιξη του 2018 είχε σκοπό να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά του νησιού και να καταφέρουμε όχι μόνο να αναδείξουμε την Άνδρο, και να τη γνωρίσουμε κατά κάποιο τρόπο απ΄ την αρχή, αλλά και να αξιοποιήσουμε το φωτογραφικό υλικό για την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη και πλέον έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δράσης αυτής ξεκινώντας με την φιλοξενία της έκθεσης #My_Andros για ολόκληρο το καλοκαίρι του 2018, στο Κόρθι, το Μπατσί και τη Χώρα της Άνδρου, κατόπιν στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia και στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ. Η δουλειά των 116 φωτογράφων που συμμετείχαν στην φωτογράφιση είναι εξαιρετική και οι φωτογραφίες τους αναδεικνύουν επάξια το νησί. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!»

Η Έλλη Αγιαννίδη, συν-ιδρύτρια των Greek Instagramers Events, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα Greek Instagramers Events ιδρύθηκε με σκοπό την συσπείρωση επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Καλλιτεχνικές δράσεις που αναδεικνύουν και προωθούν τις ομορφιές της χώρας μας παγκοσμίως, είναι στους βασικούς μας στόχους και η ομάδα διοργανώνει τέτοιες δράσεις από την αρχή της ίδρυσης της. Φέτος συνεργαστήκαμε με την CTN Andros και τον Δήμο της Άνδρου για το Project “#My_Andros”, το οποίο ξεκίνησε με την φωτογράφιση του νησιού την Άνοιξη του 2018 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με μια θαυμάσια, ομαδική έκθεση φωτογραφίας 270 έργων, με την συμμετοχή 116 ταλαντούχων φωτογράφων, μέλη της ομάδας μας. Η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό τους φωτογραφικούς θησαυρούς της Άνδρου, ενώ στο ομώνυμο Instagram hashtag #My_Andros έχουν αναρτηθεί πάνω από 3000 φωτογραφίες του νησιού οι οποίες προβάλλουν το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα αυτής της δράσης. Τέτοιου είδους ενέργειες που εμπνέουν και βοηθούν στην προώθηση της Ελλάδας αξίζουν την θετική ανταπόκριση και την αγάπη όλων. Η έκθεση “#My_Andros” έρχεται στις 18/11 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ στην Αθήνα, αφού πρώτα κάνει μια στάση στην 34η διεθνή έκθεση για τον τουρισμό Philoxenia, στην Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί ένα μέρος της, μαζί με άλλα δύο ταξιδιωτικά Projects που έχουν την σφραγίδα της ομάδας μας, το “#My_Greece” και το “#My_Saronikos”. Στα σχέδια μας για το 2019 είναι η διοργάνωση νέων καλλιτεχνικών δράσεων για τους φίλους της φωτογραφίας που θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αναδείξουμε κι άλλους όμορφους τόπους.»

Συμμετέχοντες Αλφαβητικά:

Beato Eftihios, Fischer Bastian, Zaven Nazareth, Αγιαννίδη Έλλη, Αθανασούλια Πολυξένη, Αλεξίου Γιάννης, Αναλυτής Βαγγέλης, Αναργύρου Αχiλλεια, Αντιμάντο Στέφανος, Αραμπατζής Δημήτριος, Αρκουμάνη Έλενα, Ασπρογιάννης Γιάννης, Βέργαδος Γιώργος, Βασιλειάδης Γιώργος, Βρεττός Σταμάτης, Γαλάνη Ελένη, Γιακουμάκης Αντώνης, Γκεβρέκης Γιώργος, Γκρόσιος Τάκης, Δαλιάνης Γιώργος, Δασκαλάκη Κατερίνα, Δεληλάμπρου Ασημίνα, Δενδρής Νικόλαος, Δεσποτίδη Άννα, Διαβάτης Ανδρέας, Ερωτοκρίτου Μαρία, Θεοδώρου Μαρία, Κόνδυλας Παντελής, Κακολύρης Τάσος, Καλαβρουζιώτης Ανδρέας, Καμινάρης Διονύσης, Καμπίτση Ειρήνη, Καραθανάση Μαρία, Κασσωτάκη Στέλλα, Κατσίκη Μαρία-Άννα, Κλώσσα Έφη, Κούβδου Βασιλική, Κορναράκης Μάριος, Κορφιάτη Τιμοθέα, Κουβέλης Γιώργος, Κουλιανού Μανωλοπούλου Γιώτα, Κουρουβασίλης Ιγνάτιος, Κρίτσαλος Κώνσταντίνος, Κωβαίου Αμαλία, Λαγωνίκα Πέπη, Λαζοπούλου Χρυσούλα, Λιάτου Ανεζίνα, Λουράνδου Κατερίνα, Λυχναράς Ζήσης, Μάμαλης Θωμάς, Μαγγίνα Ελένη, Μακαρωνάς Κωνσταντίνος, Μαραγκός Δημοσθένης, Μαρκολέφα Βίκυ, Μαρκολέφα Μαρία, Μονάντερου Μαρία, Μοσχογιαννάκης Πάνος, Μουμτζόγλου Αναστάσιος, Μπακατσιάς Ευθύμιος, Μπληζιώτης Νικόλαος, Μποτζαρόπουλος Βασίλης, Μπουγάδης Αλέξανδρος, Νίκας Βασίλης, Νίκογλου Γιώργος, Νικολετάκης Νίκος, Νομικός Γιώργος, Ντουφεξή Ειρήνη, Ξένου Ελένη, Ξύδης Ιωαννης, Ξενάκη Ανθή, Πέτσα Ειρήνη, Πώχου Βάσω, Παΐζη Ντέλλα, Παλασάντζα Νέλλη, Παμπουκίδης Χαρίλαος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπαδογιάννη Υπαπαντή, Παπαϊωάννου Τίνα, Παππά Ευγενία, Παρασκευοπούλου Κανέλλα, Πατρώνη Άννα, Περμανταλίδη Χαρά, Πλέσσα Δέσποινα, Πούλιου Γλυκερία, Πολύζου Αντωνία, Πουλής Φίλιππος, Πυλαρινού Στέλλα, Σαρίκα Άννα, Σπυρέα Βούλα, Σπυρέα Στέλλα, Σπυροπούλου Άννα, Στίγκας Θεόδωρος, Σταυρουλιδάκη Ελισσάβετ, Στεργιόπουλος Παναγιώτης, Στεφοπούλου Μαργαρίτα, Στούμπου Μυλαίδη, Συρσίρης Γιώργος, Σχινά Σταυρούλα, Τόλου Τζένη, Τερζή Φανή, Τζάνη Αΐντα, Τζατζάνης Νικόλαος, Τζούμαρης Ιωάννης, Τσάμη Ρούλα, Τσίκος Παναγιώτης, Τσαμάκης Θωμάς, Τσαρνιτσιώτη Αλεξάνδρα, Τσιφάκης Πέτρος, Φασάκη Σοφία, Φολερου Ελίνα, Χίου Νίκος, Χίου Τρύφωνα Βασιλική, Χαλαστάνης Θωμάς, Χατζοπούλου Καλλιόπη, Χούσος Γιάννης, Χονδρογιάννης Ηλίας, Χρόνης Στέφανος.

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 18-11-2918 Εως: 25-11-2018 
Εγκαίνια: Κυριακή 18/11, ώρα 19:30
Ανοιχτά για το κοινό έως 25/11 καθημερινά από 11.00 – 23.00, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 2103480000

Τοποθεσία:
Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα

Eισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.grevents.gr

πηγή: https://www.culturenow.gr

various photos

old autos

black & white

reflections

 28-various photos

 

Chrysler imperial 1932 

 

black white 01

 

 reflections P1040815

             

Φωτογραφίες από

Εξώφυλλα Δίσκων

digital images

air show 2005

Ιστορικό Rally

Ακρόπολις

eloy   digital images pic061 2   airshow 1035   No 66 FIAT 500 1969
             

photonews

cafe cafe bars

 

bars

 

mousikes skines live

mpyraries

 

clubs

 

mezedopoleia

nick cave 0

facebook icon  blogger icon youtube icon

 

Ιούλιος 2019
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

cinema

Μας αρέσουν

 
xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

 
melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

 
to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

 
blackbird bar

BLACKBIRD bar